Az élelmiszerbiztonsági belső auditor képzés képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az élelmiszerbiztonsági követelmények, az ISO 22000 szabvány követelményeit, a szabvány követelményeinek megfelelő élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerek kialakításának módszereit. A résztvevők megismerhetik az ISO 22000:2004 szabvány szerinti élelmiszerbiztonsági rendszer bevezetésének lépéseit, az élelmiszer-biztonsági rendszerük működésének fejlesztési lehetőségeit (22000 képzés)..
Az élelmiszer auditor képzés során megszerezhető kompetenciák:
A sikeresen végzett résztvevők képesek az ISO 22000 szabvány követelményei szerinti élelmiszer-biztonsági rendszert kiépíteni és működtetni, valamint tanúsításra felkészülni.
Tematika:
- Élelmiszer-biztonsági követelményszabványok és kapcsolatuk
- HACCP alapelvek alkalmazása
- Kockázatértékelés alkalmazása a HACCP veszélyelemzéshez
- Folyamatábra és veszélyelemzés gyakorlati alkalmazása
- HACCP terv kialakítása (CP és CCP felügyeleti tevékenység)
- Rendszer verifikálás és validálás
- Dokumentáció kialakítása
- Nyomonkövetési rendszer termékvisszahíváshoz
- Az ISO 22000 alapján kiépített rendszerek (22000 képzés)
- Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer követelményei
- ISO 22000 alkalmazása a gyakorlatban
- Kapcsolat más élelmiszerbiztonsági követelményekkel (IFS-sel és BRC-vel)
- Az élelmiszerlánc szervezetei
- Az irányítási rendszer dokumentációja
- Az ÉBIR belső audittal, audittal kapcsolatos ismeretek
- Az ÉBIR rendszer tanúsítása
- Vizsga
A képzés időtartama: 24 óra, 3 nap
Kapcsolódó képzéseink
Vissza az Irányítási rendszerekkel kapcsolatos képzések oldalra