2016. augusztus 08. hétfő, 09:33

PET-palackból készítene autóalkatrészeket a Tesla-beszállító 

 

Újra hasznosítás, környezetvédelem, ökolábnyom - hangzatos és igen divatos kifejezések a XXI. század elején.

És ez hogy működhet az autóiparban? Hallhattunk már elektromos autóról, eco-drivingról, de azért az autógyártás és használat nem feltétlenül a legkörnyezetkímélőbb iparág (bár melyik az...)! 


 

Eddig sem volt titok, hogy a hulladéknak komoly üzleti értéke van, most egy autóipari cég figyelt fel a lehetőségre.

Autóalkatrészeket készítene a feleslegessé vált italospalackokból a C3 Ventures. A cég, mely belső műanyag alkatrészeket készít a Tesla számára, a Michigan állambeli Flint városában szemetesbe kerülő PET-palackokat használná fel. A városi vízhálózat magas ólomtartalma miatt a lakosok ugyanis szinte csak palackozott vizet fogyasztanak, így az átlagosnál jóval több hulladékot termelnek.

 

Az autoblog.com szerint a C3 Ventures új üzemében 380 új munkahely jön létre; itt hamarosan nulla károsanyag-kibocsátású autókba készítenek alkatrészeket a PET-palackokból.

 

A képet valamelyest árnyalja, hogy a műanyag flakonok más célból is viszonylag egyszerűen újrahasznosíthatók, a környezetszennyezésben az igazi problémát a nehezen kiszűrhető, vagy alacsony gazdasági értékkel bíró szennyeződések jelentik.

 

Forrás: autopro.hu

 

 

 

Ajánlott képzéseink:

Energiairányítási belső auditor (ISO 50001:2011)

Környezetvédelmi ügyintéző

Környezetirányítási belső auditor (ISO14001:2015)

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

QP Zrt.

"Az oktató az MSA képzést, ami egy nagyon száraz és nehéz anyag, úgy tudta átadni nekünk, hogy az élvezhető és megtanulható volt. Mindkét képzésnél az oktató szakmai tudása kimagaslott &ea...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin