2016. július 28. csütörtök, 09:02

 

Kisebb lett a BPW hazai gyárának ökolábnyoma

 
 

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ nagyvállalatai közül elsőként a BPW-Hungária Kft. szerezte meg az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány szerinti energiairányítási rendszer tanúsítványt.

 

Az Európai Unió 2007-ben egy Energia- és Klímacsomagot fogadott el, amely 2020-ig teljesítendő energia- és klímapolitikai célokat tűzött ki:

 

  • Az üvegházhatású gázok kibocsátásának 20 százalékos csökkentése az 1990-es szinthez képest.
  • A megújuló energiaforrások részarányának 20 százalékra történő emelése az EU teljes energiafogyasztásában.
  • Az energiahatékonyság 20 százalékos növelése

 

Magyarország kormánya a megfogalmazott direktívák alapján jogszabályt fogadott el az energia hatékonyság jegyében (2015. évi LVII. Törvény, Az energiahatékonyságról). A célok megvalósításához, illetve a törvényi előírások betartásához nyújt segítséget az ISO 50001:2011 szabvány szerinti energiairányítási rendszer bevezetése és hatékony működtetése. Az energiairányítási rendszer célja a környezettudatosság erősítése, az ökológiai lábnyom csökkentése, de emellett – strukturált működtetés esetén – a gazdálkodó szervezetek számára jelentős költségmegtakarításokat is hozhat. A szabvány alkalmazása segítséget nyújt a vállalkozásoknak az energiahatékonyság, az energiafelhasználás javításához szükséges rendszerek és folyamatok létrehozásában.

 

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ nagyvállalatai közül elsőként a BPW-Hungária Kft. szerezte meg az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány szerinti energiairányítási rendszer tanúsítványt. A BPW-Hungária Kft. az energiairányítási rendszer szabvány szerinti kiépítését, bevezetését és tanúsítását alig 9 hónap alatt, 2016. június végére teljesítette. A vállalat már a rendszer bevezetése előtt, a gyakorlatban is bizonyította elkötelezettségét az energia- és környezettudatosság iránt: Magyarországon az elsők között építette ki a szintetikus (SNG) gáz ellátó rendszerét, és Észak-Dunántúl az eddigi legnagyobb magánberuházásban épült naperőművét építette ki. Egyedülállóan sokrétű és fejlett épületfelügyeleti, adatgyűjtő és adatelemző rendszert működtet az energiafelhasználás (hűtés-, fűtés-, világításszabályozás, stb.) optimalizálásának érdekében.

 

A BPW-Hungária Kft. büszke az elért eredményeire és több vállalatnak adott már lehetőséget a betekintésre, de nyitott az együttműködésre is; pl. az energiairányítási rendszer szabvánnyal kapcsolatos oktatásokat több régióbeli nagyvállalattal közösen bonyolították le.

 

 

BPW vállalatcsoport

 

A BPW-csoport haszon- és agrárjárművekbe gyárt futómű-alkatrészeket, futóműveket és futómű-rendszereket. A vállalatcsoportnak 17 gyártóbázisa van, 50 országban működtet kereskedelmi és szolgáltató képviseletet, és 3200 szervizben biztosítja a BPW futóművek BPW standardok szerinti karbantartását és javítását. A BPW-Hungária Kft. idén ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját. A csoport második legnagyobb gyártóbázisa, gépjármű-utánfutó futóművek és futómű-rendszerek – aggregátok és azok komponenseinek – gyártásával foglalkozik. Az agrárgépipari termékek tervezése, fejlesztése és értékesítése a cégcsoporton belül kizárólag a helyi mérnökcsapat feladata, és a vállalat e termékek önálló külkereskedelmi jogát is megkapta az anyavállalattól.

 

Forrás: autopro.hu

 

Kapcsolódó képzéseink:

Energiairányítási rendszer belső auditor (ISO 50001:2011)

Környezetvédelmi ügyintéző

Autóipari minőségirányítási belső auditor (ISO/TS 16949:2009)

 

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

QP Zrt.

"Az oktató az MSA képzést, ami egy nagyon száraz és nehéz anyag, úgy tudta átadni nekünk, hogy az élvezhető és megtanulható volt. Mindkét képzésnél az oktató szakmai tudása kimagaslott &ea...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin