2016. június 07. kedd, 13:46

ISO 50001:2011: az energiairányítási rendszer

 
 

A 2015. évi LVII. törvény, valamint végrehajtó rendelete a 122/2015. Korm. rendelet tavalyi megjelenése óta egyre növekvő érdeklődés mutatkozik a szabványos energiairá-nyítási rendszerek bevezetése iránt.

 

Mindenképpen üdvözlendő, hogy szép számmal akadnak olyan nagyvállalatok, akik az ISO 50001:2011 szerinti EIR bevezetését nem a jogszabályi megfelelés kényszere, hanem jól felfogott gazdasági és környezeti érdekeik által vezérelve választják.

Egyik nagy Partnercégünk Hatvanból ez utóbbi szervezetek közé tartozik. Az energetikai szolgáltatások sajátos piaci szegmensének trendjeit jellem-zi az is, hogy a jelentős autóipari beszállítók közül még a megszokottnál is többen dön-tenek a rendszerbevezetés mellett. Ennek egyik legvalószínűbb oka, hogy a gépjármű-gyártáshoz kapcsolódó beszállítói lánc képviselőivel szemben egyre szigorodó minőség-irányítási követelmények fogalmazódnak meg, melyek teljesítését nagymértékben segíti a transzparens energiagazdálkodás megvalósítása, és független, akkreditált szervezet által történő tanúsítása. 

 

A TEKT Kft. 2016. májusában tartott gyakorlatorientált belső auditor képzést Hatvanban. Az interaktív oktatás kifejezetten a telephelyi specifikumokra koncentrált, figyelembe véve a meglévő irányítási rendszerek szabályozóit, a konszern szintű elvárásokat és a gyáregység ellátórendszereinek műszaki, szabályozástechnikai és üzemelteté-si/folyamatirányítási sajátosságait. A workshop – amellett, hogy részletesen tárgyalta a rendszerbevezetés és -működtetés elméletét és praktikumát – egyben szimulálta is a belső- és harmadik feles EIR auditok folyamatát. A jól felkészült és igen aktív résztvevők visszajelzései szerint, a képzés közvetlenül hasznosítható információkkal, „tippekkel és trükkökkel” látta el az energiairányításban érintett kollégákat, és érdemi választ adott az eddig nyitott kérdéseikre. 

 

Örömünkre szolgál, hogy részt tudtunk vállalni Partnerünk környezet- és klímapolitikai törekvéseinek támogatásában!

 

Köteles Géza

energiagazdálkodási szakmérnök, EIR lead-auditor

 

 

 

Ajánlott képzéseink:

ISO 5001:2011 Energiairányítási rendszer belső auditor

Autóipari minőségirányítási belső auditor (ISO/TS 16949:2009)

Környezetvédelmi ügyintéző

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

PBKIK Oktatási Központ Kft. (Pécs)

A TEKT Kft.szolgáltatás nyújtása megfelel a minőségi elvárásoknak, a munkatársak szakmai felkészültsége kiváló....

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin