2016. szeptember 21. szerda, 13:16

A cégek sikeréhez legtöbbször csak egy kicsi hiányzik

 

A mi tapasztalatunk szerint a szervezetekben legtöbbször csak egy „kicsi” hiányzik a sikerhez, az eredményességhez, ahhoz, hogy az emberek jól érezzék magukat! Természetesen mivel minden cég más és más ez a „kicsi” minden cégnél más és más.

A cége a saját tapasztalataik alapján ennek a „kicsi” problémának nevet adnak és már e név birtokában keresik a megoldást.

Stressz kezelésre van szükségünk! Vannak persze divatok is, „csodaszerek” is. A mai legújabb divat a coaching, jövőre a reziliencia és a mindfulness lesz - nyugati országokban most ez a „menő”…

Az egyik nagy cégnél a versenytárgyalást megnyerve elkezdjük a képzést és a résztvevők arról számolnak be, hogy a lassú CRM program miatt hosszúak a sorok, idegesek az ügyfelek, sok az ingerült, kiabáló ügyfél. Nyilvánvaló nem stressz kezelésre lenne szükség. A tréning végén a HR-es kollégák online kérdőívben visszamérik a képzés „eredményét” és azt állapítják meg, hogy nem volt sikeres a program, és arról döntenek, hogy ezt a tréning céget többet nem alkalmazzuk.

A cégek egy nagyon bonyolult, egyedi, komplex szocio-kutúrális rendszert alkotnak, mely törvényszerűségeiből adódóan több évtizedes tapasztalattal sem lehet ránézéssel, diagnózis és kísérletek nélkül megállapítani, hogy mi az a „kicsi” ami hiányzik!

A TEKT Kft. bevált gyakorlata szerint –

  • belevágunk egy rövid képzésbe, ami a tapasztalataink szerint orvosolhatja a „kicsi”-nek nevezett problémát, majd
  • figyeljük, elemezzük az eredményeket, sűrűn beszámolunk, egyeztetünk a vezetőkkel, HR-es kollégáknak a tapasztalatainkról és
  • közösen igyekszünk pontosítani a „kicsi” hiányosságot.

A pontosított „kicsi” hiányosság mentén elkezdünk egy újabb képzési kört.

A képzési szakma egyre jobban hasonlít az orvosi szakmához. Az emberi szervezet is egy nagyon komplex szervezet. Az orvos elkezdi a gyógyítási folyamatot, több szert kipróbál, figyeli az eredményeket. A jó orvos bizalmi kapcsolatot alakít ki a páciensével, időt szán rá. Bátorítja az önmegfigyelést, az önmegfigyelés precíz leírását, az önfegyelmet, Hisz ezek nélkül nincs gyógyulás.

 

 

Héder Sándor

tréner

 

 

Ajánlott képzéseink:

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Dewhurst Hungary Kft. (Sóskút)

Munkatársaik szakértelmükkel, kitartásukkal, lelkiismeretes munkájukkal a megbízói igényeinket magas minőségi színvonalon, rugalmasan és kifogástalanul teljesítették. ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin