A szerszámkészítés napjaink egyik hiányszakmája, de ezen belül is nagyon kevesen foglalkoznak műanyag extrudáló szerszámok, kaliberek készítésével. Amelyik szerszámkészítő még nem csinált soha extruder szerszámot, még egy jól megtervezett szerszám esetén is elkövethet olyan szerszámgyártási, technológiai hibát - ami más műanyag-feldolgozó szerszám esetén nem okoz problémát, - de extruder szerszámok esetén sokszor csak költséges javítással orvosolható. A műanyag extruder szerszámok készítése egy speciális műanyagos gondolkodást tesz szükségessé, ami autodidakta módon csak nagyon sok ilyen szerszám beüzemelésének megtapasztalásával, vagy oktatásunk hasznosítása útján érhető el.
 
Összeállítottunk egy olyan 3 napos képzési programot, amivel a szerszámkészítő olyan szakembertől kaphat elméleti és gyakorlati ismereteket, aki a tervezéstől a beüzemelésig a szerszámozás teljes folyamatát jól ismeri.
 
 
 
A képzés célja:
 
A szerszámkészítő szakmában dolgozó munkatársak továbbképzése. A műanyag extrudáló szerszámok készítéséhez szükséges speciális szakmai ismeretek elsajátítása. A képzésen résztvevők legyenek képesek önállóan irányítani a szerszámgyártási folyamatot. Ismerje meg az anyagmegválasztástól kezdve az optimális megmunkálási technológiák, hőkezelési és felületkezelési eljárások helyes sorrendben történő elvégzésén át az összeépítés és illesztések megfelelő kivitelezését. Legyen tisztában azzal, hogy milyen eltérések okoznak az extrudálási technológiával könnyen orvosolható hibákat, és mik okoznak súlyos problémákat.
 
 
 
 
 
A képzés célcsoportja:
Szerszámkészítők, akik műanyag extruder szerszámokat szeretnének gyártani.
 
 
Tematika, modulok:
 
·         Anyagismeret (műanyag és fém)
 
·         A szerszámokat és kalibereket érő fizikai hatások (erő, hő, koptatás)
 
·         Reológiai (műanyag áramlási) ismeretek
 
·         Fém megmunkálási, hőkezelési, felületkezelési ismeretek
 
·         Beállító és ellenőrző idomszerek
 
A képzés időtartama:
24 óra, 3 nap
 
 
Ajánlott képzéseink:
 
 
 
2013. szeptember 04. szerda, 13:36

Extruder gépbeállító képzés

 

 

 

A műanyagiparban kevés a megfelelő tudásszintű extruderes szakember. Nagyon gyakran tapasztalható, hogy az extruder gépeket a legkülönfélébb és nem rokon-szakmabeli vagy szakképzetlen dolgozók kezelik. A gép feltöltést és a készáru csomagolását és összepakolását persze néhány perc alatt, a minőségellenőrzést egy óra alatt, a gép elindítását és leállítását egy két nap alatt meg lehet tanulni, de az extrudálás összefüggései több hónapos megtapasztalás után ismerhetők meg önállóan. Nem mellékes persze az sem, hogy ez idő alatt mennyi selejt keletkezik.

 

A képzések célja:

 

A műanyagipar extruderes szakterületén a munkatársak képzése, továbbképzése. A képzés kiemelt célja, hogy a résztvevők megszerezzenek minden olyan elméleti tudást és gyakorlati jártasságot, mellyel képesek lesznek a mindennapi extrudálási feladatok, és a munkafolyamatokhoz tartozó műveletek elvégzésére. A képzést elvégzett résztvevők legyenek képesek extruder gépek üzemeltetésére, legyenek tisztában a technológia sajátosságaival, az alapanyagok, szerszámok és gépek kezelésével. A meglévő tudás és gyakorlat birtokában el tudják végezni a gépek beállítását az optimális technológiai paraméterek kiválasztását, valamint legyenek képesek ellátni a szerszámok és gépek rendszeres karbantartási feladatait.

 

A képzés célcsoportja:

Gépbeállítók, gépkezelők, karbantartók, akik extruder üzemben dolgoznak, vagy szeretnének dolgozni.

 

A képzés tematikája:

 

Anyagismeret
Extrudált termékek, az extrudálás gyártóeszközei
Extruder gépsorok működtetése és karbantartása
Az extrudálás technológiai összefüggései, technológia optimalizálás

  

A képzés időtartama: 40 óra, 5 nap

 

Ajánlott képzéseink:

 

Jelentkezés a tanfolyamra

 

2011. szeptember 26. hétfő, 09:48

Műanyagipari termékek gyártása

Termékek gyártása

 

Korszerű, jó minőségű műszaki megoldásokat kínálunk partnereinknek a maximális megelégedettségre törekedve.

Jelenleg 6 darab fröccsöntőgéppel rendelkezünk,  amelyekkel képesek vagyunk terméket gyártani 1-210 g termékméretig.

A legkisebb gépünk  35 tonnás záróerejű a legnagyobb 150 tonnás.

Van vízszintes és függőleges elrendezésű fröccsöntőgépünk is, amelynek segítségével hatékonyan és biztonságosan tudunk  gyártani  fémbetét-behelyezéses termékeket is.

A gépeken kívül rendelkezünk minden szükséges  kiegészítő berendezéssel amelyekkel magas színvonalon és költséghatékonyan tudunk gyártani. Van  anguszdarálónk,  szerszámtemperálónk, granulátumszárítónk, belsőfűtés szabályzó egységünk…

Partnereink segítségével komplett szolgáltatást tudunk nyújtani az ügyfeleinknek, a szerszámtervezéstől a termékek leszállításáig.

 

 

Alapvető információk a gépeinkről:

Alapvető információk a gépekről

 

Függőleges géppel is rendelkezünk,

amellyel egyszerűen gyárthatók a fémbetétes termékek is. műanyagipar

 

 

 

 

Daráló, szerszámtemperáló, szárító, belsőfűtés Minden szükséges berendezésünk megvan.

Daráló,

szerszámtemperáló,

szárító, belsőfűtés vezérlő egység.

 

VÁKUUM TÜKRÖZÉS

Ez a technológia a környezetkímélő mivolta és a széleskörű alkalamzási területe miatt folyamatosan előtérbe fog kerülni.

 

Vákuum tükrözés A technológia rövid leírása:

A gép munkaterében, más néven kamrájában magasvákumot hozunk létre (10-4 mbar) és ebben a vákuumban elpárologtatunk nagy vegyi tisztaságú fémet. A fémionok az anód és a katód között áramlásba kezdenek és ha ezen áramlás útjába egy terméket belehelyezünk annak felületés kicsapódnak. Az így létrehozott bevonat nem tartalmaz oldószert, nincs melléktermék, nincs felszabaduló gőz vagy gáz…A terméket nem vesszük igénybe, nincs száradási idő és hőterhelés sem.

A kialakított bevonat magasfényű, a kiinduló felülettől függően tükör-fényes, vagy struktrált.

A folyamat vezérléséről PC és PLC gondoskodik.

A részletezett eljárással készíthetünk fényvisszaverő felületeket, világító berendezésekbe, pl. az autók „foncsorai” ilyen technológiával készülnek.

Alkalmas a fémgőzölt felület elektrosztatikai árnyékolási célokra, pl. adattároló egységek, fedélzeti számítógép, elektronikai műszerek burkolatának bevonatolására. De keszíthetünk vele dekorációs célra is termékeket, úgymint dísztárgyak, vagy reklámtáblák.

A gépünk jelenleg képes alumínium, ezüst, réz, szilícium elpárologtatására, valamint egy korrózió-gátló réteg, un. szilikonolaj felhordására, amely a termék felületére érve szilárd, átlátszó bevonatot alkot, megakadályozva a fémek oxidációját.